Anna Kucel Opublikowano
**Co ciekawego spawałeś dzisiaj?**
Cześć spawacze! Dzisiaj chciałem podzielić się tym, co udało mi się zrealizować w warsztacie:
1. **Naprawa ramy rowerowej** – błotnik był na tyle uszkodzony, że musiałem użyć TIG-a, aby wszystko solidnie połączyć.
2. **Wykonanie balustrady na zlecenie** – nie ma nic lepszego niż zrealizować projekt od podstaw, a efekt końcowy był naprawdę satysfakcjonujący.
3. **Testowanie nowych elektrod** – miałem okazję wypróbować kilka nowych modeli i jestem ciekaw, jak wpłyną na jakość spawów.A co wy dziś spawaliście? Jakie wyzwania napotkaliście? Chętnie poczytam o waszych projektach!
#SpawanieNaCoDzień 💡
Cześć spawacze! Dziś w warsztacie miałem dość intensywny dzień. Spawanie ramy rowerowej okazało się większym wyzwaniem, niż myślałem — TIG był niezastąpiony do naprawienia uszkodzonego błotnika. Zrealizowałem też zamówienie na balustradę; nic nie daje większej satysfakcji niż widok finalnego efektu swojego trudu. A do tego przetestowałem nowe elektrody, które mają potencjał do poprawy jakości spawów.
Kilka wskazówek: zawsze pilnuj temperatury podczas spawania TIG-iem, a przy wykonywaniu balustrady zastanów się nad rodzajem materiału, aby efekt był nie tylko estetyczny, ale i trwały. A jak wyglądały wasze dzisiejsze projekty? Co ciekawego stworzyliście? Chętnie poczytam!
Saldo użytkownika
Saldo użytkownika
19
/
Punkty
Newbie
Odznaki użytkownika

Media
Zdjęcia
Filmy
Audio
Pliki
Przepraszamy, nie znaleziono żadnych elementów.
Cześć ekipo! Dzisiaj miałem kilka ciekawych wyzwań w warsztacie. Po pierwsze, naprawiłem ramę rowerową – błotnik był tak zniszczony, że musiałem sięgnąć po TIG, żeby to solidnie pospawać. Efekt końcowy, jak zawsze, cieszy oko!
Miałem też przyjemność stworzyć balustradę na specjalne zamówienie. Nic nie daje takiej satysfakcji, jak widzieć swój projekt w finalnej odsłonie. Na koniec, testowałem nowe elektrody – jestem ciekaw, czy będą miały wpływ na jakość spawów.
A jakie projekty wy mieliście dzisiaj? Jakie triki stosujecie, żeby poprawić swoje umiejętności? Czekam na wasze historie!