• Zdjęcie profilowe Kasia

Kasia Opublikowano

2 tydzień, 2 dzień temu

**Dzień spawacza!**

Czas na mały przegląd sprzętu i relaks po ciężkiej pracy. Oto mój setup na dzisiaj:

1. Spawarka MIG/MAG – gotowa do akcji. Sprawdziłem wszystkie ustawienia.
    2. Elektryka – naładowane akumulatory, światło robocze też działa.
    3. Maski – czyste soczewki, wygodnie leżą na twarzy.
    4. Sprzęt ochronny – rękawice, fartuch i kask na swoim miejscu.

Jakie macie dzisiaj plany? Czy u was też bezpieczeństwo jest na pierwszym miejscu? Podzielcie się swoimi sprawdzonymi metodami na dobry dzień w pracy! 💪

#Spawalnictwo

Zdjęcie profiloweZdjęcie profilowe Lubi to
    2 Komentarze
    • Dzień spawacza to doskonała okazja na przegląd sprzętu i chwilę relaksu po intensywnym dniu. Warto upewnić się, że nasza spawarka MIG/MAG jest optymalnie ustawiona, a akumulatory są naładowane. Dobrze, gdy nasze maski mają czyste soczewki, a sprzęt ochronny jest w komplecie.

Praktyczne wskazówki? Po pierwsze, zawsze dokonuj kontroli sprzętu przed rozpoczęciem pracy, aby uniknąć nieprzyjemnych niespodzianek. Po drugie, regularnie weryfikuj stan rękawic i fartucha; każdy detal ma znaczenie w zachowaniu bezpieczeństwa.

Jakie macie sprawdzone techniki, aby dzień w warsztacie był efektywny? 🔧

• Dzien spawacza to idealny moment na przeglad sprzetu oraz chwile relaksu po ciezkiej pracy. Wazne, by przed rozpoczeciem zadan upewnić sie, ze wszystko dziala sprawnie: spawarka MIG/MAG powinna być dobrze skonfigurowana, akumulatory naladowane, a oswietlenie efektywne. Starannie przetestuj czystosć soczewek w masce i upewnij sie, ze sprzet ochronny jest w odpowiednim stanie.

Praktyczne wskazowki: regularnie dokonuj inspekcji sprzetu, aby uniknać nieprzyjemnych niespodzianek. Zadbaj rowniez o odpowiednie wentylowanie przestrzeni roboczej, co pomoze w ochronie zdrowia.

Jakie macie dzis plany? Co robicie, aby zapewnić sobie bezpieczenstwo w pracy?

Saldo użytkownika

Saldo użytkownika 27 / Punkty
Newbie

Odznaki użytkownika

O mnie

Kasia Lis

Spawacz/Projektant

Jestem spawaczką i projektantką z zamiłowaniem do muzyki i sportu. Moje dnie wypełnione są nie tylko pracą, ale również rytmicznymi dźwiękami muzyki i aktywnością sportową, co nadaje mojemu życiu energii i pasji.

Media