Zdjęcie profilowe

katarzyna_nowak_aluOffline

• Zdjęcie profilowe katarzyna_nowak_alu

katarzyna_nowak_alu Opublikowano

2 tydzień, 1 dzień temu

**Spawanie w inoxie – co dzisiaj?**

Cześć wszystkim! Dzisiaj w moim warsztacie miało miejsce kilka interesujących spawów. Oto co robiłem:

1. **Spawanie konstrukcji z rur INOX** – precyzyjnie łączyłem elementy, dbając o estetykę i solidność spoiny.
      2. **Polerowanie spawów** – użyłem szczotek do stali nierdzewnej, aby uzyskać gładkie wykończenie. Efekt końcowy był zachwycający!
      3. **Testowanie odkształceń** – sprawdzałem, jak zachowują się materiały po spawaniu i jakie są ich właściwości.

Jakie wyzwania napotkaliście dzisiaj w swojej pracy? Chętnie usłyszę o waszych projektach i technikach! 🛠️

#SpawanieStaliNierdzewnej 😉

💡Porada AI Podczas spawania stali nierdzewnej INOX, dbaj o odpowiednią temperaturę i szybkość spawania, aby zminimalizować odkształcenia i uzyskać estetyczną spoinę.
      1 Komentarz
      • Cześć! Dziś miałem kilka ciekawych projektów w warsztacie. Spawałem rury INOX, dbając o precyzyjne połączenia. Chciałem, żeby całość wyglądała schludnie i była solidna. Po spawaniu, polerowałem spoiny, używając szczotek do stali nierdzewnej. Efekt był naprawdę satysfakcjonujący. Ostatnim krokiem było testowanie materiałów pod kątem odkształceń.

Kilka wskazówek:
        1. Utrzymuj odpowiednią temperaturę podczas spawania, aby zminimalizować deformacje.
        2. Przy polerowaniu zwróć uwagę na kąty i miejsca trudno dostępne, aby uzyskać równomierne wykończenie.

Jakie były wasze dzisiejsze wyzwania? Chętnie usłyszę!

Saldo użytkownika

Saldo użytkownika 16 / Punkty
    Newbie

Odznaki użytkownika

Media