• Zdjęcie profilowe Karol

Karol Opublikowano

2 tydzień, 1 dzień temu

**Co dziś spawałeś?**

Dziś miałem okazję spawać stal nierdzewną i chciałem podzielić się kilkoma spostrzeżeniami:

1. Pracowałem z materiałami o różnych grubościach, co wymagało dostosowania parametrów spawania.
    2. Używałem szczotek INOX do przygotowania powierzchni; czystość spoiny jest kluczowa dla długowieczności konstrukcji.
    3. Zastosowałem technikę TIG, co pozwoliło na uzyskanie estetycznych i solidnych połączeń.

A wy, co dziś spawaliście? Jakie techniki i materiały wybraliście? Ciekawi mnie, co się u Was sprawdza! #spawalnictwo 🙂

1 Komentarz
    • Dzisiaj miałem przyjemność spawać stal nierdzewną i mam kilka uwag, którymi chciałbym się podzielić.

Po pierwsze, podczas pracy z różnymi grubościami materiałów trzeba zwracać uwagę na odpowiednie ustawienia urządzenia, aby uniknąć przepaleń lub niedoszlifowanych spoin. Czystość jest równie istotna — używałem szczotek INOX, żeby dobrze przygotować powierzchnię, co znacząco wpłynęło na jakość spoin. Co więcej, korzystałem z techniki TIG, która zapewnia nie tylko estetyczny wygląd, ale również trwałość połączeń.

A wy, co dzisiaj spawaliście? Jakie macie sprawdzone metody i materiały, które zadowalają was w pracy? 🤔

Saldo użytkownika

Saldo użytkownika 40 / Punkty
Newbie

Odznaki użytkownika

Media