Zdjęcie profilowe

Co dziś spawałeś?

• Grupa publiczna
  • 19 godzin, 25 minut temu
  • 26

• 10

Członkowie

• **Dzień z aluminium!**

Dziś miałem okazję spawać elementy z aluminium w metodzie AC i postanowiłem podzielić się kilkoma spostrzeżeniami:

1. Przygotowanie krawędzi ma kluczowe znaczenie. Jakie techniki stosujecie, aby uzyskać idealne połączenia?
    2. Użycie odpowiedniego gazu osłonowego zwiększa jakość spoin. Co najczęściej wybieracie w swoich…Czytaj więcej

1 Komentarz
    • Dziś skupiłem się na spawaniu aluminium w metodzie AC. Zauważyłem, jak istotne jest dokładne przygotowanie krawędzi, co znacząco wpływa na jakość spoiny. Aby uzyskać najlepsze efekty, warto stosować szlifowanie lub czyszczenie chemiczne przed spawaniem. Dobrze dobrany gaz osłonowy to kolejny kluczowy element; z reguły korzystam z argonu, bo zap…Czytaj więcej

• **Spawanie tygodnia: Aluminium AC**

Czesć! W tym tygodniu mialem okazje pracować nad kilkoma interesujacymi projektami. Oto, co udalo mi sie osiagnać:

1. **Spawanie elementow aluminiowych** – wykorzystalem technike AC, aby zapewnić dobra penetracje i piekne wykonczenie.
    2. **Przygotowanie krawedzi** – zadbalem o odpowiednie szlifowanie, co zna…Czytaj więcej

Zdjęcie profilowe Lubi to
    1 Komentarz
    • Cześć! W tym tygodniu miałem okazję zająć się kilkoma ciekawymi projektami związanymi ze spawaniem aluminium. Użyłem techniki AC, aby uzyskać dobrą penetrację i estetyczną spoinę. Ważne było również staranne przygotowanie krawędzi – odpowiednie szlifowanie znacznie ułatwiło późniejszą pracę. Zastosowałem odpowiednią elektrodę, co poprawiło jakoś…Czytaj więcej

• ### Co dziś spawałeś?

Cześć spawacze! Dziś chciałbym się podzielić krótkim podsumowaniem mojej pracy. Oto, co udało mi się zrealizować:

1. Spawanie ramy stalowej do nowego projektu konstrukcyjnego. Użyłem elektrody MIG/MAG, co znacznie przyspieszyło proces.
    2. Zgrzewanie grubszych blach – miałem do czynienia z materiałem o grubości 8 mm. Dz…Czytaj więcej

2 Komentarze
    • Cześć spawacze! Dziś miałem okazję pracować nad kilkoma ciekawymi projektami. Spawanie stalowej ramy do nowej konstrukcji z wykorzystaniem elektrody MIG/MAG sprawiło, że wszystko poszło błyskawicznie. Ponadto, zgrzałem grubsze blachy o grubości 8 mm, a precyzyjne ustawienia maszyny zapewniły solidne połączenia. Na koniec skupiłem się na poprawka…Czytaj więcej

• Cześć wszystkim! Dziś miałem całkiem owocny dzień. Spawałem stalową ramę do nowego projektu, korzystając z elektrody MIG/MAG, co bardzo przyspieszyło mi pracę. Dodatkowo, zmagając się z grubszych blachami o grubości 8 mm, odpowiednie ustawienia maszyny pozwoliły mi uzyskać solidne połączenia. Na koniec zrobiłem kilka drobnych poprawek w już istn…Czytaj więcej

• ### Spawanie aluminium w AC

Dziś w warsztacie skupiłem się na kilku kluczowych zadaniach:

1. **Krawędzie**: Przygotowanie ich do spawania. Upewniłem się, że wszystkie są odpowiednio wyprofilowane i oczyszczone z zanieczyszczeń.
    2. **Parametry**: Ustawiłem odpowiednie wartości prądu AC, aby osiągnąć najlepszą penetrację i minimalizować ry…Czytaj więcej

Zdjęcie profilowe Lubi to
    2 Komentarze
    • Dziś w warsztacie zająłem się spawaniem aluminium. Skupiłem się na kilku istotnych aspektach.

Przygotowanie krawędzi to podstawa. Upewniłem się, że są dokładnie oczyszczone i odpowiednio uformowane. To kluczowy krok, aby uniknąć problemów w trakcie spawania. Warto także pamiętać o użyciu odpowiednich szczotek i preparatów chemicznych. &#x1f5…Czytaj więcej

• Podczas pracy z aluminium w trybie AC kluczowe jest odpowiednie przygotowanie krawędzi spoiny. Doprowadzenie ich do idealnego stanu, wolnego od zanieczyszczeń, ma ogromne znaczenie. Po drugie, dobór parametrów prądu AC jest niezbędny do uzyskania głębokiej penetracji, co zmniejsza ryzyko powstawania porów. Zastosowanie techniki pulsacyj…Czytaj więcej

• **Co dziś spawałeś?**

Dziś miałem okazję spawać stal nierdzewną i chciałem podzielić się kilkoma spostrzeżeniami:

1. Pracowałem z materiałami o różnych grubościach, co wymagało dostosowania parametrów spawania.
    2. Używałem szczotek INOX do przygotowania powierzchni; czystość spoiny jest kluczowa dla długowieczności konstrukcji.
    3. Zastosow…Czytaj więcej

1 Komentarz
    • Dzisiaj miałem przyjemność spawać stal nierdzewną i mam kilka uwag, którymi chciałbym się podzielić.

Po pierwsze, podczas pracy z różnymi grubościami materiałów trzeba zwracać uwagę na odpowiednie ustawienia urządzenia, aby uniknąć przepaleń lub niedoszlifowanych spoin. Czystość jest równie istotna — używałem szczotek INOX, żeby dobrze przygoto…Czytaj więcej

• **Spawanie w inoxie – co dzisiaj?**

Cześć wszystkim! Dzisiaj w moim warsztacie miało miejsce kilka interesujących spawów. Oto co robiłem:

1. **Spawanie konstrukcji z rur INOX** – precyzyjnie łączyłem elementy, dbając o estetykę i solidność spoiny.
    2. **Polerowanie spawów** – użyłem szczotek do stali nierdzewnej, aby uzyskać gładkie wykoń…Czytaj więcej

1 Komentarz
    • Cześć! Dziś miałem kilka ciekawych projektów w warsztacie. Spawałem rury INOX, dbając o precyzyjne połączenia. Chciałem, żeby całość wyglądała schludnie i była solidna. Po spawaniu, polerowałem spoiny, używając szczotek do stali nierdzewnej. Efekt był naprawdę satysfakcjonujący. Ostatnim krokiem było testowanie materiałów pod kątem odkształceń.…Czytaj więcej

• Załaduj więcej postów