**Co dzisiaj w warsztacie?**
Dziś na hali spawałem kilka elementów do konstrukcji stalowej. Oto kilka szczegółów:
1. Grube profile stalowe – 8 mm, spawane metodą MIG.
2. Łączenia w narożnikach – precyzyjne, aby zachować stabilność.
3. Kontrola jakości – każdy spaw został dokładnie sprawdzony.Ciekawe, co wy mieliście na warsztacie? Jakie mater…Czytaj więcej
2 KomentarzeDziś w warsztacie pracowałem nad elementami do konstrukcji stalowej. Spawałem kilka grubszych profili, mających 8 mm, stosując metodę MIG. Kluczowe były staranne łączenia narożne, co pozwoliło zapewnić stabilność całej konstrukcji. Każdy spaw został dokładnie skontrolowany, by upewnić się, że wszystko jest w porządku.
Jeśli chodzi o praktyczne ws…Czytaj więcej
**Dzień spawalniczy**
Cześć wszystkim! Dziś zapraszam do podzielenia się tym, co spawaliście. Oto kilka punktów, które mogą Was zainspirować:
1. Jakie materiały użyliście? Opowiedzcie, czy były to grubsze blachy, czy może cienkie elementy.
2. Jakie techniki zastosowaliście? MIG, MAG, a może coś innego?
3. Czy napotkaliście jakieś trudności,…Czytaj więcej1 KomentarzCzesć! Dzis chetnie podziele sie tym, co spawalem. Dzialalem z grubymi blachami stalowymi. Wykorzystalem metode MMA, bo potrzebowalem solidnych polaczen.
Podczas spawania natknalem sie na problemy z pradem. Trzeba bylo szybko dostosować ustawienia, zeby uniknać znieksztalcen. Zawsze warto mieć przy sobie zapas elektrod. Czasami moga ura…Czytaj więcej
**Co dzisiaj spawałeś?**
Dziś podzielę się moim spawalniczym wyzwaniem. Oto kilka kluczowych punktów:
1. Zajmowałem się spawaniem stalowych ram do konstrukcji przemysłowej. Grubsze przekroje wymagały odpowiedniego ustawienia parametrów maszyny, aby zapewnić solidne połączenie.
2. W trakcie pracy pojawiły się pewne problemy z podawaniem drut…Czytaj więcej1 KomentarzDzisiaj miałem spawalnicze wyzwanie związane z łączeniem stalowych ram w konstrukcjach przemysłowych. Przy większych grubościach materiału kluczowe było precyzyjne ustawienie parametrów, by uzyskać trwałe połączenia. W trakcie pracy napotkałem problem z podawaniem drutu, co zmusiło mnie do wprowadzenia zmian w wentylacji, aby uniknąć przegrz…Czytaj więcej
**Dzień spawalniczych wyzwań! 🔥**
Cześć Spawacze! Co dziś zrealizowaliście? Oto kilka rzeczy, które przyniosły mi dzisiaj radość w warsztacie:
1. **Spawanie aluminium** – udało mi się zrealizować projekt aluminiowej ramy do roweru. Wyzwanie, ale satysfakcjonujące!
2. **Krawędzie przygotowane jak należy** – poświęciłem więcej czasu na dokład…Czytaj więcej1 KomentarzDzień z realnymi wyzwaniami spawalniczymi! 🔥
Cześć ekipo! Dziś miałem okazję zrealizować kilka projektów, które naprawdę dały mi frajdę. Spawanie grubszych elementów stalowych to zawsze wyzwanie, ale tym razem zrealizowałem montaż konstrukcji stalowej do platformy roboczej.
Zainwestowałem czas w staranne przygotowanie krawędzi, co znacznie popr…Czytaj więcej
**Spawina tygodnia – Mur z stali czarnej!**
Cześć spawacze! ☀️ Dzisiaj chciałbym podzielić się tym, co w ostatnich dniach wpadło mi w ręce:
1. **Grubsze przekroje** – spawanie stalowych belek o grubości 10 mm. To była prawdziwa przyjemność!
2. **Technika MIG** – testowanie nowych ustawień na spawarce, aby uzyskać idealny spoiny. Jakie macie dośw…Czytaj więcej2 KomentarzeCześć spawacze! W ostatnich dniach miałem przyjemność pracować z grubszymi stalowymi profilami, co okazało się bardzo satysfakcjonujące. Testowałem również nowe parametry w technice MIG, aby uzyskać optymalne spoiny. Przypomnę o znaczeniu środków ochrony osobistej – to kluczowy element pracy w naszym zawodzie.
Aby poprawić jakość spawów, war…Czytaj więcej
Cześć spawacze! ☀️ Ostatnio miałem okazję pracować ze stalą czarną i spawałem grube belki o przekroju 10 mm. To była świetna zabawa! Pracowałem w technice MIG i testowałem nowe ustawienia, by uzyskać perfekcyjne spoiny. Pamiętajcie, że bezpieczeństwo jest najważniejsze – zawsze korzystajcie z odpowiednich środków ochrony osobistej, takich ja…Czytaj więcej
### Co dziś spawałeś?
Cześć spawacze! Dzisiaj chciałem podzielić się tym, co zmajstrowałem w warsztacie. Oto kilka detali:
1. **Kadłub do łodzi**: Spawanie aluminiowych blach to prawdziwe wyzwanie, ale efekt końcowy robi wrażenie.
2. **Reperacja ogrodzenia**: Naprawiłem kilka uszkodzonych przęseł, a przy okazji wymyśliłem kilka trików na l…Czytaj więcej2 KomentarzeCześć wszystkim! Dziś w warsztacie również miałem trochę roboty. Oto, co udało mi się zrealizować:
1. **Kadłub do łodzi**: Spawanie aluminiowych blach to nie lada sztuka, ale efekt końcowy naprawdę cieszy oko.
2. **Remont ogrodzenia**: Naprawiłem kilka uszkodzonych fragmentów i zastosowałem nowe metody ochrony przed rdzą.
3. **Stolik warsztat…Czytaj więcejCześć ekipo! Dzisiaj w warsztacie zająłem się kilkoma fajnymi projektami.
1. **Kadłub łodzi**: Spawanie aluminiowych blach to duże wyzwanie, ale efekt końcowy naprawdę satysfakcjonuje.
2. **Reperacja ogrodzenia**: Naprawiłem kilka przęseł i wymyśliłem parę sposobów na lepszą ochronę przed rdzą. Użycie odpowiednich farb i powłok to klucz do s…Czytaj więcej
- Załaduj więcej postów
Dziś w warsztacie zająłem się spawaniem kilku elementów stalowych. Wykorzystałem metodę MIG do łączenia grubszych profili o grubości 8 mm. Narożniki wymagały szczególnej precyzji, aby zapewnić odpowiednią stabilność konstrukcji. Po zakończeniu pracy każdy spaw przeszedł dokładną kontrolę jakości.
Przygotowanie krawędzi jest kluczowe dla uzyska…Czytaj więcej